Kuiten trainen fietsen voor prachtige fietskuiten

Er zijn meerdere manieren om de kuitspieren te stimuleren. Je kan deze bijvoorbeeld specifiek gaan trainen in de fitness.

Kuiten trainen fietsen is echter ook een goede manier om deze spiergroep te activeren. Niet iedereen heeft namelijk tijd en zin om naar de sportschool te gaan.

Sommige mensen zijn namelijk liever buiten aan het sporten in plaats van in een overbevolkte sportschool.

In de buitenlucht sporten is natuurlijk een fantastische manier om te bewegen en te genieten van de mooie natuur.

Waarom werkt kuiten trainen fietsen zo goed?

Rondrijden op de fiets stimuleert de kuitspieren zo goed, omdat je continu kracht zet op de pedalen met de kuiten waardoor je deze actief aan het aanspannen bent. Aangezien je al snel een uur op de fiets zit is dit dus een continue prikkel voor de kuitspieren.

Tevens is fietsen voor vrijwel iedereen goed te doen. Het is namelijk geen moeilijke beweging waarvoor je al een hoog niveau moet hebben.

Kuiten trainen fietsen met hometrainer

Heb jij geen zin om in weer en wind jouw wielrenner kuiten te trainen?

Dan is het trainen met een goede hometrainer misschien wat voor jou!

Of het nu regent of vriest, met een hometrainer kun jij altijd lekker in jouw veilige en vertrouwde omgeving trainen.

Ook is afvallen met hometrainer een prima manier van trainen om snel van die overtollige kilo’s af te komen.

Een hometrainer hoeft daarnaast helemaal niet duur te zijn. Voor minder dan 150 euro heb jij al een goede hometrainer.

Is alleen fietsen genoeg voor grotere kuiten?

Dit hangt af van wat je doel is. Wil je echte bodybuilder kuiten dan zal je nog meer moeten doen dan alleen rondrijden op de fiets, want deze beweging alleen geeft niet genoeg prikkels tot extreme groei.

Je kunt deze bijvoorbeeld in de sportschool gaan trainen met fitness oefeningen of thuis. Deze vorige 2 artikelen bevatten fitness schema’s zodat je gelijk aan de slag kunt.

Zijn bodybuilder kuitspieren niet je doel dan is fietsen meer dan genoeg om mooie atletische onderbenen te ontwikkelen. Tevens verbrand je vet met het rondrijden op de fiets waardoor de spier nog beter te zien is en de dikke kuiten een mooiere vorm krijgen. Vet verhult namelijk de vorm van de spier.

Kuiten extra stimuleren tijdens het rondrijden

Wil je nog meer nadruk leggen op de onderbenen dan kun je tijdens het kuiten trainen fietsen er op letten om de kuitspieren actief aan te spannen als je aanzet op de pedalen. Hierdoor span je de spier net wat meer aan zodat je deze nog meer prikkelt.

Korte sprintjes trekken is ook een goed alternatief om nog meer activering te geven aan de kuitspieren. Sprinten is echter wel een oefening voor gevorderden, dus als je pas begint met fietsen dan moet je dit nog niet toepassen.

Alternatieven

Een goed alternatief is kuiten trainen met hardlopen. Ook hardlopen zorgt voor een continue activering van de kuitspier en je bent weer lekker in de buitenlucht bezig.

Je kunt ook allebei doen en bijvoorbeeld aan het begin van de week een kuiten wielrenner training doen en aan het einde van de week kuiten trainen met hardlopen doen.

Fietskuiten het ultieme doel!

Wie wil er nou geen mooie fietskuiten?

Kuiten trainen fietsen is zeer effectief om mooie fietskuiten te krijgen. Je spant jouw wielrenners kuiten namelijk continu aan bij elke trap.

Hierdoor worden jouw spieren zeer goed geprikkeld en gestimuleerd om te groeien.

Blijf dus niet op die bank zitten en ga lekker meerdere keren per week fietsen om die prachtige fietskuiten te krijgen.

Mooie kuiten wielrennen makkelijk te behalen of niet?

Mooie kuiten wielrennen is voor de meeste mensen te behalen, maar je zal er wel moeite voor moeten doen.

De kuitspieren zijn namelijk gewend om heel de dag gebruikt te worden bij het lopen en zullen dus flink gestimuleerd moeten worden om te groeien.

Daarnaast heeft de een meer aanleg om goede kuiten wielrenner te krijgen dan de ander. Wees dus niet verbaas als een vriend of vriendin dit veel makkelijker en sneller behaalt dan jij.

Verzorg jouw wielrenners kuiten goed

Na het kuiten trainen fietsen is het verstandig om goede voeding tot jou te nemen, zodat de wielrenners kuiten goed kunnen herstellen.

Eiwitrijke voeding zorgt ervoor dat de wielren kuiten sneller en beter kunnen herstellen na een workout.

Vind je het moeilijk om eiwitrijk te koken?

Probeer dan eens het onderstaande receptenboek waarin maar liefst 105 eiwitrijke recepten staan om sneller te herstellen en fit te worden!

Tot slot

Je ziet dus dat kuiten trainen fietsen een goede manier is om mooie kuiten wielrennen te krijgen.

Veel succes en plezier bij het trainen van jouw fietskuiten!